sigara yasağı

with all my love
sahsimdan tam not alan turkiye’deki tek yasaktir belki de. hatta bunun adi yasak olmamali, saglikli yasamak isteyenlerin pasif icici konumuna dusmedigi, dusmek istemedigi bir hayat yalnizca. tabii muhim olan yasagin cikmasi degil, uygulanmasi. unutmamak lazim bu onemli noktayi.

dilegim odur ki: adim basi her yerin kontrol edilmesi icin, birtakim insanlar gorevlendirilsin -issiz cok nasil olsa. birazinin onune gecilmis olur en azindan- etrafta sigara kokusu var mi yok mu diye. ama insan burnu oyle uzak mesafedekileri algilayamaz tabii. bu sebepten, kokuyu -sigara kokusunu- aldigi anda sinyal verebilecek bir makine icat edilmeli. evet yapilmali bu. sonra o dumanin hangi agizdan ciktigi tespit edilmeli. sonrasini da biliyoruz zaten. taksim meydani ne gune duruyor?

evet o derece tiksiniyorum adina sigara denen seyden ve bunun muptelasi olan iradesizlerin diger insanlarin hayatlarini hice sayarmiscasina, duyarsizca ortalik buldugu her yerde icmelerinden ve sozum ona, ozgurlukleri ugruna bir baskasinin ozgurlugunu kisitladiklarinin farkina varamayan benmerkezcilerden ve dahi ...

ps: bu entry, -100’e kadar berbat butonuyla sereflendirilmeyi goz onunde bulundurarak girilmistir. ha -101 olursa mi? bak dayanamam iste o zaman.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol