sigara yasağı

independence
ba$tan sona hatali bir yasaktir.

ne lan, yumurtada da fazla kollestrol varmi$, kalp sagligi rahatsiz olanlar icin ciddi risk iceriyormu$, yasaklayacak misiniz onu da?

ya alkol?

kapali mekanlarda anason kokusu cikmasin diye rakiyi da yasaklasaniza? acik mekanlarda icmek daha i$imize gelir bizim, oh pufur pufur.

hani dersin ki kapali mekanlarda sigarali ve sigarasiz bolumler yapacagiz, sigarasiz bolumlerde sigara icenlerin agzinin ortasina sicacagiz, derim ki tamam, haklisiniz. lan barda sigara icmeyi nasil yasaklarsin sen ya? ocakba$inda sigara icmeyi hangi akla hizmeten yasaklayabilirsin?

ulan bu yasakci zihniyetin.. hey allahim.

yasaklama karde$im, genc ya$tan insanlara sigaranin zararlarini anlat, ogret. birak insanlar kendi iradeleri ile icmesinler, sen kimsin ki seni iradesi ile secen insanlarin iradelerine yasak koymaya cali$abiliyorsun? bu yasagin uygulanabilirligi nedir allaha$kina? kim kimi men edebilecek bir kadeh rakinin yaninda sigara icmesini?

diyelim ki ben her zaman gittigim bir bara ya da restauranta gittim ve fix menum olan raki ile $algami soyledim. yanina da bir kebap salata $u bu istedim ve kalktim sigarami yaktim. masanin hesabi kafadan 300 lira. adam 300 lirayi tepip ve her zamanki mu$terisini yitirmeyi goze alip "indy bey, kusura bakmayin ama artik sigara iciremiyoruz" mu diyecek?

bo$versene sen.

ikinci tekil $ahislarin sagligina zarar te$kil etmedigim surece kimse benim kendimi zehirleme hakkimi elimden alamaz, almamali. malin onde bayrak ta$iyaniyim ve kendimi zehirleyesim var lan, kime ne. sigara icilmesi serbest bolgelerinde iciyorum ben sigarami kapali alanlarda. sen insanlarda bu zihniyeti yarat, kimse kimseden rahatsiz olmaz.

ben bu yasaga hicbir $ekilde uymayacagimi ve gereken her turlu para cezasini da odeyecegimi aha buradan alenen if$a ediyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol