türkan saylan

independence
kulaktan dolma bilgilerle insan karalamak turkiye’de her daim revancta.

oncelikle tam emin olmamakla birlikte turkan saylan hocanin 1998 senesinde istabul universitesinde oldugunu cok zannetmiyorum, zira o yillarda ben de o universitede okuyordum ancak ismini hic duymami$tim oralarda. belki fakulte farklidir, bilemem. gerci ara$tirmalarim o senelerde saylan hocanin bir hastanede gonullu ba$hekimlik yaptigini gosteriyor ama neyse, cok emin olmaksizin iddiada bulunmayacagim.

emin oldugum $ey saylan hocanin kayit i$leri gibi i$lerle ugra$madigidir. universitelerde kayitlari gorevli memurlar yapar, saylan hoca gibi akademik kariyeri en tepelerde olan insanlar degil.

haydi diyelim ki saylan hoca kayitlara da bakiyordu ve universiteye kayit olmak isteyen kiz ogrencilere "ba$inizi acmaniz gerekiyor" diyordu, ne var bunda? universitelere giri$ cumhuriyet doneminden sonra her daim turbanla yasaklanmi$ir. bir ki$i kurallari uyguluyor diye din du$mani oluyorsa vay arkada$, ne ala memleket.

son olarak bir de ba$ka iddia var, "ba$ini acman yetmez, koluma girip gulucukler dagitacaksin bahcede $eklinde", bu iddiayi yorumlamiyorum bile. kre$ terk olan her insanin du$uncesini dinlersen daha nelerle kar$ila$ir insan tabi.

edit: entryi yazan ki$i ucuruldugu icin bu entry de anlamsiz kaldi tabi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol