85 milyon bilinmeyenli denklem

0 /
nickimi pisi 7
"bunu yazmayı hangi akıllı akıl etti?", "yazması ne kadar sürdü?", "kaç sayfa tuttu?", "kaç günde yazıldı?", "kaç tane kalem kullanıldı?" gibi 85 milyon soruyu akla getirebilecek denklem.
john maynard keynes
iyi de bunu cozmek ne isimize yarayacak diyenlere;

uzaktan algilama,uydu teknolojileri,radarlar,nanoteknoloji alanlarinda yenilikler saglayacaktir.ornegin cep telefonlari,baz istasyonlari ve bilgisayarlarin yaydigi elektronik dalgalar azalacak.yuksek cozunurlukte goruntu olanagi saglayacak ki bu hem askeri hem de sivil amaclara hizmet etmektedir.askeri olarak gorunmeyen hedef kalmayacak ve sivillere verilen zarar minimuma indirilecek.sivil hayatta ise saglik alaninda biyopsiyi ortadan kaldirabilir.

son olarak bu calismalari cok zor sartlar altinda yapan ekibi de taniyalim,cok zor sartlar diyorum cunku kullandiklari bilgisayar dunyada yeterlilik acisindan ilk 5000 icerisinde yer almiyor;

prof.dr levent gurel.doktora ogrencileri,ozgur ergul ve tahir malas.
lilny
faniye alan,sema demir hüner ve mete hüner gibi matematik aşkıyla yanıp tutuşan matematikçilerimiz tarafından sevgi ve zewkle çözülecek bir denklem çeşididir.çözene allah sabır vermelidir.
gecekusu
bunu çözen arkadaşları saygıyla selamlıyoruz. zira sözel zekası tavan yapanların bileceği gibi biz daha iki bilinmeyenlileri yeni çözdük bir de 85 milyon.yuh deve!
nickmickyock
eğer o 85 milyon değişkenin içinde x de varsa ! denilecek denklemdir keza hala kayıpsa geri kalan 85 milyon değişken umurumuzda bile olmayacaktır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol