afgan mülteciler

independence
suriyeli mültecilerden sonra sahnelerimizde afgan mülteciler.

haydi suriyeli mültecileri istemesek de anladık diyelim. sınır komşumuz ve avrupaya açılan tek kapı onlar için türkiye. savaştan kaçtılar, avrupaya gideriz ümidi ile türkiye'ye geldiler, akp'nin başarısız dış politikası sebebi ile türkiye'de kaldılar ve başımıza dert olarak milyonlarcası kalmaya devam ediyor.

peki bu afganlar ne iş?

adam kendi ülkesinden türkiye'ye gelmek için iran'ın içinden geçmesi gerekiyor ki 3000km yol yapıyor neredeyse. afganistan'la aramızda doğrudan bir sınır da yok. buna rağmen her gün binlerce afgan mülteci tırlarla sınırlarımızdan içeri giriyor, sen ben bizim gibi sıradan insanlar bu göç sistemini görüp cep telefonlarımızla kameraya alabiliyoruz ama ne polis, ne asker, ne devlet görmüyor bu göçmenleri. bize gözüken insanlar yetkililere resmen görünmez oluyorlar.

bir de afganlar surilerden de tehlikeli. adamlarin inanışları radikal islam, radikal şeriat. kafa kesmek, boğaz kesmek, can almak onların gündelik işi, zira herifler savaşat doğmuş, bombalar altında büyümüş, can almış ve can aldıkları için de takdir görmüşler.

bir de bunlar sadece er kişi popülasyonu olarak geliyorlar türkiye'ye, kadınları kızları, çocukları gelmiyor. bu kişiler radikal islam inancı sebebi ile hayatları boyunca üç ayrı kadın eli tutmuş insanlar, kadınların üzerinde dekolte yahut mini görmüş insanlar değil.

net soru.

bizim kadınlarımızı kızlarımızı bu şahısların kötülüklerinden kim koruyacak, nasıl koruyacak.

ikinci soru.

2023 seçimlerini hiçbir şekilde alamayacağınızı biliyorsunuz. bu mülteci akını seçimleri alamadığınız zaman sizler için sokaklarda savaşacak kişiler olabilir mi? bu bir iç savaş hazırığı mı?

üçüncü ve son soru.

15 temmuz gecesi emniyet tarafından sivil halka dağıtıldığı iddia edilen ve sonra izine rastlanamayan 100 binden fazla otomatik silah nerede? bu insanlara dağıtılmak üzere mi bekletiliyor yoksa çoktan dağıtıldı mı?
independence
sanirim erdogan kimsenin haberi yokken mülteciler ile alakali yeni bir anlasma yapti, yoksa bunca afgan elini kolunu sallaya sallaya hicbir mudahale olmaksizin nasil her yerden yurda giris yapsin.

bak burasi da van'da siradan bir sokak;

independence
bu insanlarla alakali oyle soru isaretleri var ki kafalarda, hicbiri iyiye yorulacak sorular degil ama.

ilk soru: neden gelenlerin hepsi ya askerlik caginda gencler? neden yasli coluk cocuk kadin hic yok aralarinda?

ikinci soru: bu insanlar ulkeye giris yaptiktan sonra nerelerde ikamet ediyorlar? sokaklarda degil sanirim.

ucuncu soru: bu gencler militarist bir guc icin ulkeye gelmis olabilirler mi?

ve son olarak dorduncu soru: militarist bir guc tahmini dogru ise amac ne? secimlerde kaybedildigi zaman ic karisiklik cikartmak icin mi?

10 bin 20 bin hadi bilemedin 100 bin afgan mülteci ile türk insanini mi bastiracaginizi dusunuyorsunuz? 15 temmuzda sirf demokrasi icin sokaklara cikan milyonlar o afganlari ne yapar biliyor musunuz, yahut cidden bilmiyor musunuz?

aklinizi basiniza alin!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol