spoiler uyarısı koymadan spoiler vermek

myysteriouss
(düşündüm taşındım nasıl şekle soksam başlığı diye ama oldu sanırım böyle idare edin)

neyse efendim bence ki eminim çok fazla katılan vardır malum ortalık dizi manyağı dolu, özellikle lost,prison break, heroes vb. dizilerde görünen spoiler salgınında başına spoiler yazmadan dizinin yorumlanması ve akabininde daha o bölümlere gelmemiş mağdur izleyicinin güzel bir sövmesi ile sonuçlanan eylemdir, yazıktır günahtır. oysa spoiler yazılsa ne hoş olurr..
suppiluliuma
örnek:

heroes 20. bölümünde peter petrelli ve claire sevişirken ortama giren zach, eline aldığı bir bıçakla ikisini de doğrar. fakat ikisi de özellikleri sayesinde tek parça haline geri dönüp zach’e sen de katılmaz mısın üçlü yapalım derler...

burada entryi giren şahıs, başına ve sonuna en azından bir

--------spoiler----------

gibi bir şey koysa, ne biz o entryi siklicez, ne de onun içinde kalmış olacak. budur.
bb
en mantıklısı spoilerler için ayrı bir başlık açmaktır. böylece dizi manyakları da, dizi başlığındaki her entrye spoiler olmasın diye dua ederek bakmaz.
independence
götlüktür, yemin ederim götlüktür.

ezel’i reklamsiz izleyebilmek adina dizi bittiginde internetten izleyen bir zihniyetim ben, on dakikalarca suren reklamlarla bogu$maktansa boylesi benim icin daha keyif verici oluyor, tabi bu spoiler nedir bilmeyen amcik agizli yazarlarin tuzagina du$medigim zamanlarda aldigim bir keyiftir.

sozum bizim sozlugun yazarlarina degil, zaten bizim sozlukte okudugu kitabi yahut izledigi filmi diziyi payla$an kac ki$i var ki? yok denecek kadar az, bu ayri bir ba$lik konusu. kurtlar vadisi’ni, ezel’i, lost’u izleyen ki$i sayisi azimsanamayacak olcudeyken kimsenin zahmet edip fikirlerini yazdigi yok ya neyse, siktir et konu o degil.

az once hep yaptigim gibi tum sozlukleri bir bir kolacan ederken ek$i sozluk’te kerpeten ali ba$ligina denk geldim ve daha ilk entry de $u yazi ile kar$ila$tim;

"bundan sonrasi keskin bir spoiler icerir ve spoiler ibaresini ben koyuyorum, ek$i de okudugumda yoktu, ayni tuzaga sen du$me diye yapiyorum bunu, du$me!

:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

an itibari ile ölmü$tür.


lan amcik agizli, o spoiler butonu gotune girmesin mi senin? dank diye "an itibari ile ölmü$tür" yazilir mi be andaval, be yazarligina sictigimin denyosu. hic mi derede ordek agzi gormedin lan sen? sirf bu yuzden resmen adama allah belani versin senin dedim hem de en icten duygularimla. sava$ta bile soylenmez bu be.
:--------------------------------------------------spoiler--------------------------------------------------:

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol