seyfi dursunoğlu

firambogaz
seyfi dursunoglu (huysuz virjin), 1932 yilinda trabzon’da dogdu. deniz lisesi’ni bitirdikten sonra ingiliz filolojisi bolumunde gordugu egitimi yarida birakarak sosyal sigortalar kurumu’nda memur olarak calismaya basladi. 18 yil ssk’de devlet memurlugu yaptiktan sonra isinden ayrildi ve 1970’te huysuz virjin olarak sahneye cikmaya basladi.

once kucuk kuluplerde sahneye cikmaya basladi ama unu agizdan agiza yayildikca daha buyuk kuluplerden teklif almaya basladi. her yil izmir fuari’nda sahneyi turkiye’nin en buyuk solistleriyle paylasti. izmir fuari’na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona cikmadi ama tum turkiye’de kendinden bahsettirdi. seyfi dursunoglu, huysuz virjin karakteriyle en buyuk sicramayi trt’de ozturk serengil’in yarisma programina katilarak yapti.

turkiye’de herkesin ayni tek kanali seyrettigi bu donemde huysuz virjin’in ozturk serengil’e verdigi esprili cevaplari gordukten sonra herkes ondan bahsetmeye basladi. seyfi dursunoglu, huysuz virjin tiplemesiyle kimsenin soyleyemediklerini soyleyecek guce ulasti. gercekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne sovlariyla unu dunyaya yayildi.

kaynak: www.kimkimdir.gen.tr
muque
"keşke kadın olsaymış lan" dediğim adamdır.çok güldürür beni, terbiyesizdir.şu sıralar dans yarışmalarından birini sunarken asenayı yerle bir ederek kahkahalara boğulmamı sağlamaktadır.
(bkz: severek izliyoruz)
igor
canlandirdigi huysuz virjin karakteri yuzunden rtuk tarafindan damgalanan "aha bu gencleri cocuklari kotu etkiliyor yasaklayin" denilen kisi.

yasaklanmasini onaylamiyorum ama canlandirdigi karakteri de mizah ya da sanat olarak kabul edemiyorum nedense.
independence
turkiye’de bel alti esprilerin tu kaka sayilip rtuk sopasi ile dovuldugu zamanlarda huysuz virjin tiplemesi ile bu tabuya kar$i cikmi$ ve her iki cumlesinin birinde belalti esprilere dayanan $eyler soylemi$tir.ba$arisinin ve insanlar tarafindan sevilip hala unutulmamasinin temelinde bu ozelligi vardir.ba$kalarinin yapmaktan ve soylemekten cekinecegi $eyleri pervasizca ekranlarda soyleyen ve yapan ki$iler, toplumun ilgisini her $ekilde cekerler.mehmet ali erbil’in de bunca taninmasinin ve tutulmasinin ba$ sebebi ekranlarda kullandigi argo cumleler ve yaptigi pervasiz hareketlerdir.bu toplumsal algiyi farkeden banu alkan, levent oran ve ajdar anik gibi isimler de ayni toplumsal algiyi kendi leyhlerine kullanmayi denemi$ ve inanilmaz bir $ekilde ba$arili olmu$lardir.

kisacasi ekrana cikip "am" dersen topa tutulursun ancak seyfi dursunoglu gibi "aaaammmmaaaaa kikiki" dersen ba$taci olursun.ha bunu yurtdi$inda bir avrupa ulkesinde yapmaya cali$irsan insanlar sana gene gulerler ancak bu sefer farkli organlarini kullanarak yaparlar bu eylemi.
elma sekeriiii
ölmeden önce bir film çekmeli! acayip bir yetenek var kendisinde, oynadığı reklam filminde resmen "ben buradayım, oyuncuyum!" diye bağırıyor.

seyfi bey, belki arada bir kendi adınınızı google’da aratıyorsunuzdur diye yazıyorum, lütfen oyunculuğunuzdan bizi mahrum bırakmayın, ve bir film çekin!
independence
mirasini turk egitim gonulluleri vakfina bagi$layacakti ama bayramlarda falan kendisini aramadiklari icin bu karardan vazgecmi$. onun yerine maa$ini cagda$ ya$ami destekleme vakfina bagi$layacakmi$.
seviyelisairinkalemi
türkiye'nin en büyük değerlerindendir.

bu ülkedeki gençleri sözde beyin erozyonuna uğratmasının cezasının öteki tarafta verileceğini iddia eden fantastik tiplerce eleştirilmeyi kesinlikle hak etmemektedir. bazılarının beynindeki faylar kaydıysa bunun hesabını gidip kendi dna'sının sahiplerinden sormasını şiddetle tavsiye ederim.
independence
Eski güzel Türkiye günlerinden günümüze kadar uzanan son yolculardan biriydi seyfi dursunoğlu. Benim yaşımdakileri kahkahalara boğmuştu seneler boyunca ve artık o yok. Sağlık sorunları sebebi ile vefat etti.

Çok üzgünüm çok. Böyle bir değerin 2020 senesinde kaybedilmesi elbette şaşırtmadı, 2020 elimizde ne var ne yoksa götürmeye yeminli çünkü.

Yaşamı boyunca elde ettiği tüm birikimini çağdaş yaşamı destekleme derneğine bıraktı, gider ayak ülkenin karanlık kesimine bir gol daha attı.

Huzur içinde uyu koca adam. Eminim yerin cennettir.

Edit; bedenini de kadavra olarak bağışlamış.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol