yerli otomobil

independence
ilk türk otomobili’nden farkli olarak uretilmesi planlanan otomobil. fiyat araligi da 20 - 25 bin tl olarak aciklanmi$ ancak bu rakam vergilerden onceki rakam. devlet te$viki ile bu rakamin du$ebilecegi aciklandi bakan tarafindan.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18860174.asp
hilelideste
"devrim arabaları" filminde ilk yerli otomobil üretimi anlatılmıştı. şimdi yeniden birileri bir şey icat etme derdinde. ulan model var işte orada duruyor. ne diye dünyeyı yeniden keşfetme peşindesinin palazlanmamış kapitalistler.
bunickbennick
ülkemizde var olan ve kolay para kazanma zevkine ermiş kodamanlar yüzünden geç kalınmış, hala da üretileceği hayal gibi olan otomobil...
independence
oyle aciklamalar yapiliyor ki, sanki bu otomobil geli$tirilmi$ her $eyi tamam, sirf uretimine kalmi$ olay.

devlet bakani bu otomobilin 100km de 3tl yakacagini iddia ediyor bi de.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27681728.asp
independence
Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel) in ortak olarak olusturacagi bir sirket 2018 in basinda kurulacak ve en gec 2019 da yerli otomobilin prototipi hazirlanacak.

cumhurbaskaninin bugun verdigi bilgiler bu sekilde.
yurunero
trafiğe 2022'de çıkacağı söyleniyor. büyük ihtimalle biz sadece kasayı tasarlıyoruz ve parçalar başka ülkelerden. aslında tüm araçlar 2-3 farklı tip motor kullanıyor yani çokta anormal değil bildiğim kadarıyla.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol