yüksek almanca

carpediem
en duzgun almancadir. yuksek almanca konustugunuz takdirde herkes sizi anlar. ama kimi yerlerde gay muamelesi gorebilirsiniz.

yuksek almanca denmesinin sebebi ise cagrisim yaptiginin aksine en temiz almanca olmasi degil, guneyde konusulmasidir. almanya nin guneyi bilindigi uzere cok daglik ve "yuksek"tir.
van ness
üniversitedeki almanca hocamızın konuştuğu almanca. inanılmaz tatlı seri ve kulağa hoş gelen bir tonda konuşulur. bu almancayla almanya ya gidilse almanların bizi top diye sikmesinden korkulan almanca.
376
göte okuyup anlamak için gerekli olan almancadır desek yeridir sanırım.nrw eyaletinde ve hannover taraflarında eskisi kadar olmasa bile konuşulan almancadır. ayrıca türkiye de pek çok almanca kursu, ’’yüksek almanca veriyoruz biz’’ dese de inanmayınız. insanın gözünün içine baka baka da yalan söylenmez ki canım .
camurhan
esasinda kuzey almanya’da konusulan almancaya verilen isimdir. yalniz incilin cevrildigi almanca oldugu icin standart almancaya yani bildigimiz akademik ya da güzel addedilen almancaya dönüsmüstür. yoksam almanya’da canavar gibi diger diyalektlerde konusulmaktadir. misal schwäbisch, bayrisch, hessisch, fränkisch, sächsisch (en igrencidir), ostfriesisch vs...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol