ciwan haco

sumeysat
rock’tan jazz’a blues’tan folklorik çalışmalara kadar bir çok müzik türünde sayısız eserler veren ve çılgınlığını sesine yansıtan sanatçı. konserleri de ilginç. seyirciyi coşturuyor.

2005 yılı esmer dergisi sayısındaki röportajında " sahneye ben çıkınca bir tek gençler kalıyordu, uzun saçımı gören sesimi dinleyen ’yahu bu adam delirmiş’diyordu, bense durmadan söylemeye devam ediyordum" demiş.

(bkz: azimle sıçan mermer deler)
fikriminincegulu
özellikle kürtleri gururlandiran sanatcilardan bir tanesi. kürt muziğinin daha çok gururlanacağı bir çok ciwan haco’lar yetişecektir yeterki gölge edilmesin.
axin ciwan
ciwan haco,1957 yılında suriyenin qamışlo kentinde doğdu.lise öğreniminden sonra almanyanın bochum üniversitesinin müzik fakültesinde 3 yıl öğrenim gördü.avrupalı müzik guruplarıyla çalışmalar da yapan ciwan haco’nun türkiye’de,"sî û sê gule","durî","bilura mîn","gula sor","leyla" isimleri albumleri çıktı.ayrıca sanatçının avrupada da "peşmerge","serhildan" "diyarbekîr","girtîyên azadîyê" isimli albumleri çıkmıştır.

otantik kürt müziği özelliklerini pop-folk ve rock ağırlıklı kalıplar içerisinde düzenleyerek;bu ezgilerin dünyaya açılmasını sağlayan sanatçı,geleneksel olanı popülerleştirdi."destana egideki" ünlü kürt romancı mehmet uzun’un 5 genç insanın öyküsünü anlattığı bir destan-şiir.ciwan haco’nun etnik-caz tarzında yorumladıği tek bölümlük bir destan olan bu albümde müzik severlerin beğenisine sunulmuştur.
fikriminincegulu
kürtçe’nin önünde bir engel kalmadığı söylendiği halde en son çıkardığı albümün kliplerini kürtçe olması sebebiyle türk televizyonlarında yayınlatamamış kürt sanatci.
max
gula sor isimli şarkısını dinleyip çok beğendiğim şahsiyet.daha sonra bu şarkıyı arkadaşlarıma da dinletmek istemiş ve şarkı kürtçe olduğu için tepki almıştım...
josef k
(bkz: avangart) kürt müziğinin öncüsüdür kendileri.kürtçenin ve kürtçe müzik yapmanın yasak olduğu yıllarda avrupada,(bkz: kürt) halk müziği ile batı(bkz: rock) ve (bkz: pop) müziğini ustaca eklemlendirmiş yaptığı bu yeni müzik türü ile her ne kadar yaşlı kürtler tarafından anlaşılmasa da gençler arasında büyük bir ilgi görmüş (bkz: marjinal) kürt gençlerinin idolü olmuştur.her albümünde yenilik peşinde olan sanatçı son albümlerinde kullandığı elektronik öğeler yüzünden her ne kadar eşeltirilip beğenilmiyor gibi görülse de dinleyicinin bunu kısa zamanda kanıksayacağını düşünüyorum.
tiryaki
kürtçe müzik dinlemenin yasak olduğu dönemlerde kasetleri el altından satılır herbiri de ekmek peynir gibi kapışılırdı.
yasak kalktıktan sonra batman’da verdiği konseri tam 500.000 kişi izlemiş olup,kırılması güç bir rekora imza atmıştır kendisi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol