doktorlara acil müdahale yasağı

aysemayse
hala beklediğim tepkiyi göremediğim, hipokratı mezarından kaldıracak bir ne diyeceğimi bilemediğimdir. tehdit, skandal artık adını siz koyun ve cumhurbaşkanı abdullah gül tarafından onaylanmıştır. insani müdahale yasağını kanunlaştırmak nedir? gözünün önünde ölmesine izin vermek, müdahale edebilecekken etmemek, ihmal suretiyle adam öldürme sayılmıyor mu? daha ne kadar geriye gidebiliriz anlamıyorum. bizden değilsen öleceksiniz mi? bu da bir genosit anladığım kadarıyla, ama daha yavaş yapılanı, siyasi görüşlerimiz nedeniyle yavaş yavaş bizi öldürüp, yok etmek istiyorlar. şimdiye kadar bir çok saçma yasa gördük de, bu hem ahlaken, hem mantıken artık çöküş dönemimizdir. hukuk, evet, egemenlerin, egemenliklerini korumak için yapmış oldukları sistem biliyoruz da, bu nedir artık

http://rt.com/news/turkey-health-ban-aid-850/

tasarının 33. maddesi, “sağlık hizmeti sunumu ile ilgili tüm iş ve işlemler sağlık bakanlığınca denetlenir. olağanüstü durumlarda mesleğini icraya yetkili kişilerce acil sağlık hizmeti ulaşana kadar verilecek olan sağlık hizmeti hariç, ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır” hükmünü içeriyor.

evet, şunu diyebilirsiniz, kontrolsüz sağlık müdahalesi tehlikelidir bunu durdurmaktır amaç, ama bu kanunun gezi olaylarıyla ortaya çıktığını da hepimiz biliyoruz, kendimizi kandırmayalım ve kabul edelim. yarın bir gün aynı sınırlama avukatlara ve barolara da gelecektir. sonra başka meslek gruplarına.

yirmi bin güne kadar adlî para cezası nedir? onu hiç anlamış değilim. kafam almıyor, cezaların makullüğü diye bir kural var, normlar hiyerarşisi diye bir şey de var. tck da üst sınır, 730 gün anam, düşününce devletin başına senin benim gibileri koysak daha fazla hukuk devleti olabilirmişiz. yemin ederim bize ana yasa fazla, yönetmeliklerle de gayet iyi yönetilebilirmişiz.




independence
sebebi son derece aciktir aslinda.

taksim gezi parkı direnişi esnasinda malumunuz pek cok doktor, pek cok tip ogrencisi ve benzeri saglik personeli gonullu olarak direni$cilerle bir olmu$ ve yaralananlarin tedavisini ustlenmi$tir her yerde. hukumet bu kararla "doktorsan da hastanede doktorsun, direni$ yerlerinde degil, haddini bileceksin!" demi$tir tum saglik personeline.

umudum o dur ki bu kararda etkisi bulunan birileri bir gun bir yol kenarinda fenala$ir da yanindan gecen herhangi bir doktor yan gozle bakip uzakla$ir oradan. ne de olsa cezasi koskocaman.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol