kemal kılıçdaroğlu

independence
guzel ve temiz bir kampanya yuruttu, elinden geleni yapti amenna;

ve fakat en bastan beri aday yanlisti ve tum muhalifler bunu resmen haykirdi. sen aday olma, yavas yahut imamoğlu aday olsun dendi ama ah o iktidar hirsi yok mu, o koltuk hirci yok mu, kendi secmeni ile birlikte hemen hicbir seyden haberdar olmayan erdogan secmenini de bitirdi, ulkeyi bitirdi. daha da karanlik bir 5 yilin daha fitilini atesledi.

oysa ne vardi aday olmasaydin da secim daha ilk turda hem de fark atılarak sonlansaydi. ne vardi sen cumhurbaskani olmasaydin ama ulke aydinliga kavussaydi, sen de cumhurbaskani degil ama ulkenin kahramani olarak zihinlere kazinsaydin?

aksener bosa mi devirdi masayi bir anda, bosa mi senden olmaz dedi. sen burokratken aksener icisleri bakaniydi hatirla. elbette senden daha iyi biliyordu siyaseti ve daha ongoruluydu.

dinlemedin kimseyi ve erdogan su anda cikmis bir otobusun uzerine, yeniden secilmesini kutluyor. sokaklarda arabalar otobusler hayvanca korna calarak galibiyeti kurluyor, havaya atesler aciliyor senin yuzunden.

dinlemeliydin insanlari ve feryatlarini.

eski fetoculeri aldin masaya, 0,2 oyu olanlara milletvekillikleri ikram ettin sicak sicak. 7 tane cumhurbaskanligi yardimciligi vaat ettin, cumhurbaskani yardimcisi olacak 4 kisinin toplamda %1 oyu ya vardi ya yoktu. %0,2 oyu olana ulke idaresinde eşit soz hakki, eşit karar hakki verecegini ilan ettin, iyi halt ettin.

guzel adamsin, dürüst adamsin ama siyasette bunlar yeterli degil iste. git artik, birak siyasetin onu acilsin. hep denildigi gibi, torun sev, ciceklerle boceklerle ugras, siyasete danismanlik yap ama aktif olma. uzaktan sev ülkeyi, biz seni boyle daha co sevecegiz emin ol.

bu gece ana muhalefet lideri olarak yapman gereken en acil icraat istifa etmek olacaktir. ac chp'nin de ulkenin de onunu. bak o zaman neler degişsecek.

lan bu bu yaziyi erdogan basligina yazacakken gun nelere gebe etti bizi de hangi basliga yazdirdi.

git kilicdaroglu, git artik, git lütfen. bir tane bile secim kazanamadin, bari piyango cek, loto oyna, sans oyunu oyna, belki en azindan onlarda kazanirsin. delegeyi de falan sallama, bas istifani, nasil olsa sana kimse "istifani kabul etmiyorum" diyemez. bak gorevden affini iste de demiyorum, direkt ben istifa ettim de, istersen bunu berat albayrak gibi instagram uzerinden yap, bizi hic bozmaz, yeter ki git.

selametle.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol