erdoğan'ın ve bahçeli'nin anıtkabir'e gitmemesi

independence
bugun 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı malumunuz. pandemi ve sokaga cikma yasaklari olsa bile siyasetin ve devlet yoneticilerinin üst makamlari her sene oldugu gibi bu sene de anıtkabir'e gider ve bayram torenlerine katilir. zaruret olmasa bile ataya saygi ve geleneklerimiz bunu gerektirir.

ve fakat bilindigi uzere akp hukumeti basa geldiginden bu yana abdullah gul'un cumhurbaskanligi da dahil olmak uzere milli bayramlarin neredeyse hicbirinde devlet yoneticileri anitkabir'e gitmezler. eskiden kimi bahaneler uydurulurdu. misal 29 ekim olur abdullah gul grip olur, 19 mayis olur erdogan nezle olur ve buna benzer bir ton sey.

bu sene 23 nisana ozel henuz bir bahane medyaya yansimadi ama ne erdogan ne de bahceli atanin huzuruna cikmadi, anitkabir'e gitmedi.

anlamiyorum ki bu adamlarin bu ataturk dusmanligi nedir? basta cumhurbaskani atamizin makaminda oturuyor kac senedir. yahu o adam olmasaydi sen o makamda mi otururdun yoksa ingilizin yunanin somurgesi olarak dinini bile yasayamadan hayatina neredeyse bir köle olarak devam mi ederdin?

yine ataturk olmasaydi birak bestepe'de bulunan sozde külliyeyi gercekte saray olan yapiyı, kendine ait bir evin olsa ne ala.

ama cumhuriyetin cumhurbaskani cumhuriyetten ve atatürk'ten oylesine nefret ediyor ki, tüm bu nimetleri görmezden gelmekten öte, bu nefretini tüm ülkenin gozu onunde sergiliyor.

neyse, 2023 e az kaldi. kismetse sandikta makam gider, yargi yolu acilir. iste o zaman ataruk'un getirmis oldugu hukuk düzenini ve adalet sistemini en cok arayacak ve o sisteme en cok minnet edecel olan sizlersiniz. ne de olsa cumhuriyet olmasaydi saltanat devri olsaydi dakikada kelleniz giderdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol