ilker başbuğ

independence
kendisini hem severim hem de takdir ederim. bu kendisine olan sempatim sebebi ile degil, turk silahli kuvvetlerine kar$i olan hem sempatimden hem de guvenimden kaynaklanmaktadir. sirf genelkurmay ba$kani oldugu icin neredeyse kenan evren’i dahi sevecektim bir zamanlar, o derece sempatim var turk silahli kuvvetlerine ki antimilitarist bir insanim ustelik.

ilker ba$bug’a kar$i olan sempatim de ba$inda bulundugu kurum sebebiyledir. ancak eger sen bir ulkenin en guclu ve en guvenilir kurumunun ba$indaysan, o zaman masalari yumruklamak, sinirlenmek ve sinirlendigini herkese belli etmek luksune sahip degilsin. bak ben bu lukse sahibim ama sen degilsin, zira sen ulkenin en ta$akli kurumunun ba$indaki ki$isin. ulke idarecilerinin boyle insani hislerini di$a vurmak gibi luksleri olmamali zira toplumlar bu insanlarin dudaklarindan cikacak bir kelimeyle hic ali$ilmadik $eyler dahi yapabilirler. ilker ba$bug son aciklamasinda masalari yumruklarken o sinirle agzindan "bizi kizdirirlarsa onlarin gazetelerini ba$larina yikariz" cumlesi cikmi$ olsa, ayni gun(bak ertesi sabah bile degil, ayni gun) taraf gazetesinin pek cok cali$ani faili mechullere gidebilir, taraf gazetesinin binasi en iyimser tahminle kundaklanabilirdi.

turk insani duygusaldir ve guvendigi bir kurumun ba$indaki insan bir $ey soylerse bunu neredeyse emir telakki edip dakika du$unmeksizin o ki$inin agzindan cikanlari harfiyen yerine getirmeye cali$ir. tarihimizde bunun cok ornegi vardir, corum’da meydana gelen olaylar gibi, sivas’da meydana gelen olaylar gibi.

ozetle, ulke yoneticilerinin bilincsizce ve insani hislerine yenilerek neredeyse provakator olma luksleri yoktur, olmamalidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol