klavye tuşlarının sertleşmesi

independence
klavye tuşları zaman geçtikçe doğal olarak sertleşecek ve eski yumuşak basma özelliklerini kaybedecek. bu durumun pek çok sebebi olabileceği gibi en baş sebep geçen zamanlar içerisinde klavyenin tuşlarının arasına kaçan toz pislik vb. gibi etkenlerdir.

1 saat önceye kadar aynı dertten muzdariptim. tuşlar takılıyor, basmıyor ve bir ton sorunla birlkte can sıkıntısından ölüyordum. en sonunda hiç üşenmedim, kalktım tüm tuşları tornavida ile kanırtarak bir bir çıkarttım. alayını deterjanlı sıcak suyun içine attım ve yarım saat beklettim. bu arada klavyenin tuşların altında kalan kısımlarına basınçlı hava tuttum, yetinmedim bir de ıslak mendillerle tertemiz ettim. sıcak suyun içerisindeki tuşları aldım, kağıt havlularla silerek kuruttum.

ve en önemli kısım, tuşların gireceği deliklerin etrafına yağ sürmek!

evde makine yağı yok, gress yağı yok, yağ olarak sadece tereyağı var. aldım azıcık bir tereyağını erittim. ufacık bir fırça yardımı ile bütün tuşların gireceği yerlerin içine ve dışına az az sürdüm ve ardından tuşları taktım.

sonucu açıklıyorum!

yemin ederim aldığım gün bile bu kadar yumuşak değildi bu klavye. öylesine mükemmel bir sonuç elde ettim.

önemli not: önce pc de kullandığınız klavyenin markasına ait bir klavye görseli bulun ve pc de onu açın. eğer tuşların yerini ezbere bilmiyorsanız benim gibi, şapa oturursunuz. gerçi o zaman da cep telefonundan açarsınız ama çok küçük olur.

edit: laptop için değil wireless klavye için denenmiştir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol