line of duty

galahad
İlk sezonu 2012 yılında yayınlamaya başlamış ve hali hazırda 6. sezonunu geride bırakan ingiliz yapımı polisiye-dram ve gerilim dizisi.

Criminal united kingdom izledikten sonra tekrar polisiye türüne dönesim geldi. Ama herkesin ortak derdi, bu tür dizilerin bitmeyen bölümleri, bitmeyen sezonları olduğundan, içine girmesi zor oluyor. Polisiye seven bile uzun sezonlarda baygınlık geçirebiliyor.
Bu dizinin ilk başta yaptığı başarılı hamle, gereksiz uzatmalardan uzak durup, olabildiğince derli toplu şekilde kendini gösterip; sezon finaliyle noktalamak.
6 sezonu bulunuyor ve ilk sezon hariç tüm sezonlar 6 bölümden oluşuyor. İlk sezonda 5 bölüm var.

Zaten bu yönüyle beni baştan tavladı. Gelelim dizinin izlediğim kadarıyla konusu ve başarısına...

Dizi, ac 12 adı Verilen yolsuzluk araştırma teşkilatını konu ediniyor. Bu teşkilat ya da denetim birimi, polislerin hareketlerini takip ediyor. Aklınıza gelebilecek her türlü olasılığı değerlendirip, şüphe uyandıran polisleri takip etmeye başlıyorlar. Daha fazlası spoiler olduğundan yalnızca söyleyebileceğim ac 12 biriminin kim olduğu ve ne iş yaptığı... tabiki yazılandan fazlası var.

Dizinin konusu genel olarak böyle.

Ben, üçüncü sezonun ilk bölümünü bu akşam geride bıraktım. İzlediğim kadarıyla, şimdiye kadar gördüğüm en değeri bilinmeyen dizi diyebilirim. Detaylı, üzerine çok iyi düşünülmüş bir senaryo. Daha çok iyi denilen bölümlerine gelmediğim halde benden 9/10 puanı aldı.

Oyuncular çok iyi. İngiliz yapımı polisiyelerde pek kötü oyunculuk bulman kolay değil tabi ama bu dizinin aksiyonu, gerilimi bambaşka. Senaryo sürekli merak uyandırıyor.

Bitirince de yorum yapacağım. Şu an için 9/10 diyorum. Çok fazla puan vermeme rağmen, çok fazla övgülerle bunun sebebini açıklamadığımın farkındayım. Ama ne kadar detaya girersem, o kadar spoiler oluyor. En iyisi polisiye sevenler kaçırmasın diyerek nokta koyayım.
galahad
Bu dizide aksiyon sahneleri neden çok dandik, hiçbir fikrim yok.
Sayısı çok az ama olanlar da çok sırıtıyor. Dördüncü sezona geçtim ve ilk bölüm de yine aynı dertten muzdarip. Üçüncü sezonun final bölümü de aynıydı.

Bir türlü anlam veremiyorum. Arka planda müthiş bir kurgu var. En ince detayına kadar her şey düşünülmüş.
Lakin kıçı kırık itiş kakış sahnesi bile göze batıyor.

Dizide aksiyon sahnesi çok az var. Yoksa hiç çekimezmiş. Yine de puanımı düşürmeyeceğim.
galahad
Beşinci Sezondaki müthiş senaryosuyla beni adeta mest etmiştir. Üç ve dördüncü sezonlarda hafiften kendini tekrara bağladığını hissetmeye başlamıştım ama beşinci sezonun kurgusu ve senaryosu bana her şeyi unutturdu, enfes ötesi bir polisiye mücadelesi izledim.

Ne yazıkki 6.sezonu netflix'te bulunmuyor. Biraz araştırdım ama geleceğine dair pek de umut yok. Torrent indirmeyle de uğraşmak istemiyorum. Bekleyeceğiz mecbur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol