confessions

massattack

- Yazar -

  1. toplam entry 21
  2. takipçi 1
  3. puan 45611

animal instinct

massattack
dünya üzerindeki hakimiyetini insanlık dışı tavırlar ile bir diktatörlük gezegeni havasında sunan amerika birleşik devletleri’nin aslında bu tutumu kendi sınırları içinde de aynen bu şekildedir. bunun en güzel örneklerinden biri de abd yasalarına göre bir anne eğer dul ya da boşanmış ise ve aylık belli bir miktar üstünde para kazanamıyorsa çocukları elinden alınmaktadır.

bu parçada da bu konu ele alınmıştır. 2 çocuğu elinden alınmak istenen bir annenin direnişi ve hisleri dile getirilmiştir.

ozon

massattack
ozon atmosferin yakınlarında bulunan serbest o atomları ile yeryüzünden kaynaklanan o2 moleküllerinin birleşmesi ile oluşur.

ozon delici maddeler ise tek o atomu ile tepkime verebilen kimyasallardan oluşan maddelerdir. bu yüzden ozon’dan tek atomu kopartıp serbest halde dolaşan o2 molekülleri oluştururlar. bu durumda o3’den daha güçlü olan o2 molekülleri tekrar bir bağ oluşturabilmek için o ararlar ancak o’lar kimyasallar tarafından tutulduğu için o3’e yönelirler böylelikle ozon miktarı azalmış olur.

ıstakoz

massattack
pişirilirken dayanılmaz sesler ve koku çıkartan deniz kabuklusu. ciyaklamaya benzer sesler çıkartan bu dünyanın en eski kabuklusunun canlı canlı pişirilmesi yakında zamanda bir ülkede yasaklanmıştı.

fotoğraf makinesi

massattack
mantık olarak objelerin üstünden yansıyan ışıkları objektif denilen okülerlerden alarak içerideki film tabaka üstüne ters olarak yansıtıp güçlü bir ışık hüzmesi ile görüntüyü yakma prensibi ile çalışan mekanizmadır.

rebel

massattack
bir dhtml editörü. beta sürümü ile pek çok eksiği bulunmaktadır. ancak tag kullanımında sağladığı kolaylıklar ile yine de tercih edilebilir.

highlight code özelliği ile uzun uzadıya giden yazılımı gruplandırarak rahatlık sağlıyor.

database

massattack
bir ya da daha fazla formdan gelen, kullanıcı etkilişimli bilgilerin ya da verilerin tablolar içindeki satırlar ve kolonlar içinde saklandığı; bu değerlerin istenildiği zaman dökümünü almak için süzme ve tertip işlemlerinin yapıldığı havuzdur.

rtük

massattack
üst merciisi olmayan tek devlet kurumudur. kendi içinde bir saltanattır. istediğini istediği zaman yayınlama ve engelleme hakkına sahiptir.

ayrıca hükümete göre kanaat getirme gibi bir sorunu vardır ki bu aslında ülkenin en büyük ve yaygın problemlerinden biridir.

laptop

massattack
portatif kullanıma yönelik sabit donanımlı kişisel bilgisayar olarak tanımlanan laptop’lar bütün bilgisayar üreticisi firmalar tarafından en çok ar ge’si yapılan üründür. smart notebook teknolojisi ile donanımı değiştirilebilir laptop’lar üretilmeye başlanmış ve büyük ilgi görmüştür.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol