confessions

metalscuba

- Yazar -

  1. toplam entry 21
  2. takipçi 1
  3. puan 2756

ayasofya müzesinde kadir gecesi etkinliğine yunanistan'dan tepki geldi

metalscuba
kimilerinin milli bir zafer olarak niteledigi olay. ne dusunuluyor anlamiyorum, avrupa camii dolu. hele ki ispanya'da toledo bolgesinde bir yigin muze var eskiden cami olan. bu adamlar neden oralarda pazar ayini yapmiyorlar o camilerde? bizde korktuklarindan mi? dunya liderimiz sanli ordu komutaniyla gelir diye mi?

sacmasapan cahilce bir hareket. insanlik ayibi.

pilava yoğurt koymak

metalscuba
diger ulkelerde nasil bilmiyorum ama Ispanya'da yogurt yemek sonrasi tatli olarak tercih edildiginden bir restoranda pilavin uzerine yogurt boca ettiginizde tuhaf bakislara mahsur kalmaniza sebep olabilecek eylem. siz de "yogurtsuz pilav mi yenir ya" bakisiyla cevap verip devam ediniz.

ben küçükken çok salaktım

metalscuba
koca kafam ust katta da insanlarin yasadigini anlayamiyordu. hatta nezaman yukaridan ses gelse korktugumdan annem beni alip ust kattaki tanimadigi komsularla tanistirmaya goturmustu. ne alaka bilmiyorum ama antonella diye bir kadincagiz yasiyordu ust katta. zavalli antonella dogal olarak sikayete geldigimizi dusunmus olacak ki annem olayi anlatana kadar uzgun bir yuz ifadesiyle dinlemisti. sonra da kahkahayi basti tabi ki. eve dondugumuzde ise benden beklenen zeka kivrakligi ile yukaridan ses geldiginde korkmaya devam ettim.

ramazan'da sokakta yemek yiyen dayak yer

metalscuba
koca dinin kadinlarin ne giyecegini belirlemek, erkeklere kac huri dusecegini aciga kavusturmak ve bu arada kimlere yuruyebilecegimizi ogretmek, ayrica bizim gibi dusunmeyenleri de nasil hayattan/dinden sogutabilecegimize dair ipuclarindan ibaret oldugunu dusunen insan beyani. dusunmek ve insan kelimeleri icin hepinizden ozur diliyorum.

savona

metalscuba
bir guney avrupa turunda konaklayabileceginiz italyan sehri. plaji bana canakkale asosu hatirlatti. gun batimi sirasinda elimde birra moretti, ufka ve insanlara bakip baska bir yasam hayal ettirdi bana bu kucuk sehir.

Sokaklarindan el ayak erken cekilir ama guven hissi verdi bana.

manchester

metalscuba
birlesik krallikta kuzeyin baskentidir. burada yasayanlara Mancunian denir. insanlari cok yardimseverdir ve guleryuzludur. Bu kadar cok mutlu insani birarada hic gormedim. Ancak havasi pek guleryuzlu degildir. Bu sebeple ne zaman gunes ciksa ortalikta sandaletli insanlar gorursunuz. Yazlik yoktur ama yazlikcisi coktur yani. Sehirde metro yerine oldukca basarili bir tramway agi vardir ki Tram derler kendi aralarinda. Ben tramwayi metroya tercih ederim. Is cikisi disariyi seyrederek eve varmak, hele birde gunesliyse hava, birde dolapta bekleyen buz gibi bir ale varsa...

Turk urunlerine ihtiyaci olanlar Venus marketi arayabilirler. Henuz gidemedim ama hemen hemen her urunun bulundugunu duydum.

recep tayyip erdoğan

metalscuba
bana en buyuk iyiliklerden birisini yapmis, secimle gelip neyle gidecegi belli olmayan devlet biseyi. bu adam sayesinde, sirf onu gormemek icin, mutlu olmama ragmen haftada 55 saat calistigim isimi birakip baska bir ulkeye yerlestim. simdi 37 saat calisiyorum, hafta sonlari kosuyorum, insanlarla selamlasiyorum. bunlarin hepsi, hepsi onun sayesinde (o kucuk).

tanim: bir an once bitmesini beklediginiz kotu bir film hissinin vucut bulmus hali.

ispanya

metalscuba
ıspanyol esimden dolayi benimde bir anlamda ikinci memleketim olan Akdeniz ulkesidir. benim sik sik bulundugum yer ise Extremadura denilen ıspanyanin orta kesiminde, portekiz sinirinda yer almaktadir. caceres ve badajoz bolgenin en buyuk iki sehridir. ben daha cok caceres bolgesinde bulundum esim sebebiyle, dolayisiyla badajoz hakkinda benzinin ucuz olmasi disinda bir bilgim yok. efendim gozlemledigim kadariyla ıspanya`nin en cekici yani insanlaridir. topluma karistiginizda ilginizi insanlarin mutlulugu ceker. kuzey avrupa ulkelerinin refah seviyesinin altinda kalmis olsada, ıspanya mutluluk duzeyi yuksek bir ulkedir. benim gibi gunes, bira, sarap seven duz bir insan parcasi iseniz mutlu olacaksinizdir.

bira ve sarap dedim sebebini aciklamazsam olmaz. bundan ozellikle bahsetmemin sebebi, kulturlerinin bir parcasi olarak “cana” aliskanligidir. ogle saatlerinde cana (kanya diye okunur) zamani bir bara gittiginizde bira siparisinizin yaninda size pincho denilen atistirmaliklarda ucretsiz olarak servis edilecektir. la vera bolgesi icin bira ucreti hatirladigim kadariyla 1- 1.20 eurodur. bira genellikle mahou (favorim) ya da amsteldir. cana zamani her icecek siparisinizin yaninda pincho ucretsizdir. bazen domuz denk gelse bile, kalamar, patates, balik gibi pincholarda mevcut. genelde birden fazla cesit mevcut oldugundan gidip kendiniz secerseniz daha iyi olur. eger ki cana zamanini kacirdiysaniz bu seferde “raciones” servis eden bir bara gidebilirsiniz. raciones kabaca cana nin buyugudur. bir litre bira yanina koca bir tabak (kalamar bacagi muhtemelen) yiyecek 6.5 euro idi.

diger sebeb ise botellon (botejon diye okunur, iki adet l sesi j sesi veriyor saraplarini ictiklerimin memleketinde) denen aktivitedir. yakin cevre kasabalarin gencleri yaz aylarinin her haftasonu bir kasabada toplanarak sabaha kadar icerler efendim. genellikle gece yarisindan sonra toplanma yerine gelinir, tanidik tanimadik herkes birbiriyle fotograf cektirir muhabbet eder. daha sonrada evlere dagilinir. eger ki botellon benim canim ulkemde herhangi bir kasabada gerceklesse idi ilk saatinde sen-benim-kizima-baktin-kavgasi peydah oluverirdi. bulundugum botellónlarda hic bir taskinlikla karsilasmadim. bazen kavgalar olabiliyormus duydugum kadariyla ama kucuk capli surtusmelerden oteye gidecegini sanmiyorum.

ev yapimi saraplari, sangríalari artik gidip kendiniz deneyin. akdeniz hepimizin. benim gibi hata yapip ıngiltereye falan yerlesmeyin.

ubuntu

metalscuba
Linux tabanli bir isletim sistemidir. Aslen Linux Mint kullanicisi olmama ragmen ve yonetimine zerre guvenmememe ragmen icten ice sevgi besledigim dagitimdir. Nerede o Karmic Koalali gunler hey gidi.

mahou

metalscuba
ıspanya´da muhtemelen her markette bulabileceginiz bir biradir. katalonya haricinde tecrube ettigim kadariyla amstel ile beraber en revacta olan bira markasidir. zannedersem katalanlar daha cok estrella damn tercih ediyorlar. benim damak tadima mahou cuk diye oturdu ki nezaman canim bira istese aklima ilk gelen bira mahou oluyor. ıcimi kolay, fiyati ucuz bir biradir. alkosuzu de bulunmasina ragmen denemedigim icin yorum yapamayacagim. Ingiltere sinirlarinda olup Mahou ozlemi gelenler ASDA marketlerinde bulabilirler.

sanitarium

metalscuba
oynadigim en manyak adventure. ınanilmaz bir senaryoyu takip edersiniz oyun boyunca. karakterinizin ic hesaplasmalarina tanik olursunuz. kardesinin oyuncagini aradigi sahne olene kadar aklimda kalacak muhtemelen. Eskiligine aldanip oynamamazlik yapilmamasi gerekir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol