confessions

mountain

- Yazar -

  1. toplam entry 5
  2. takipçi 1
  3. puan 2568

telegram

mountain
ülkemizde çok yaygın olmasa da, whatsapp benzeri bir mesajlaşma uygulamasıdır.

Rus yazılımcı Pavel Durov tarafından geliştirilmiş olup, hem mobil platformlar için hem de masaüstü sistemleri için kullanılabilir bir uygulamadır.

marvel comics

mountain
ABD merkezli çizgi roman yayımcısı şirket olup, çizgi roman dünyasının devlerinden birisidir. aynı alanda faaliyet gösteren DC comics'in rakibidir.

marvel comics ve dc comics'in her ikisi de diğerinden üstün olabilmek ya da en azından altta kalmamak için sürekli çaba göstermekte, bu durum da çizgi roman severleri ve çizgi romanlardan yola çıkılarak yapılan filmleri takip edenleri son derece mutlu etmektedir.

richard dawkins

mountain
Evren'in ve Dünya'daki yaşamın varoluşuna ilişkin yaratılışçı inanışlara karşı çıkan, çok sayıda popüler bilim kitabının müellifi olan ateist bilim adamı.
Bir bilim insanının inanışı kural olarak kendisi hakkındaki tanımlamalarda yer verilecek bir husus olmamakla birlikte, ateizmin ateşli bir savunucusu olması itibariyle tanım içerisinde bu noktanın belirtilmesi çok da yanlış olmayacaktır.

manhattan project

mountain
İkinci dünya savaşı sırasında çılgın almanya ve japonya'ya karşı savaşmakta olan ülkelerden abd, ingiltere, ve kanada tarafından nükleer silah üretmek üzere başlatılan, bilimsel başkanlığını fizikçi Robert Oppenheimer'ın, askeri başkanlığını ise General Leslie R. Groves'un üstlendiği ve başarıya ulaştıktan sonra dünya tarihini gerçek anlamda değiştiren proje.

Proje başarıyla sonuçlandıktan sonra, 16 Temmuz 1945 tarihinde Trinity adı verilen denemede dünyanın ilk nükleer bombası New Mexico eyaletinin Alamogordo kenti yakınlarında patlatılmıştır.

kelebek etkisi

mountain
Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır.

Edward N. Lorenz'in çalışmalarından biri olan Kaos Teorisi ile ilintili bir kavramdır. İleriki zamanlarda özellikle aynı isimde çekilen iki film ile halk arasında da meşhur olmuş bir kavramdır. Hava durumuyla ile ilgili verilen şu örnek günlük hayatta dahi çok sık kullanılır hale gelmesini sağlamıştır: Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Benzer bir başka örnekte ise bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.

Bu teori esasen attığımız en ufak adımların bile çok ciddi sonuçları olabileceğini, bu bağlamda dikkatli olmamızı bize salık verirken, bir yandan da bizim kontrolümüz dışında gelişen olayların bizi ne derece etkileyebileceğini de ortaya koymaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol