barışarock2007 gençlerinin elektro sahneyi basması

muque
barı$arock’ta cumartesi günü ya$anan,$ahsımın da birebir içine daldığı trajikomik hadisedir.

$öyleki;

sloganlar atılan toprak yolda "techno’ya hayııır!! beynimizi siktiniiiz" $eklinde üçlü be$li gruplar halinde yürümeye ba$layan gençler yakla$ık 50/60 ki$i olunca -hadlerini bilmeden- elektronik sahneye gelmi$, kabindeki dj’in üstüne yürümü$, mixerin kablolarını çekmeye kalkı$mı$lardır.akabinde bir kaç arkada$ım ve ben olay yerine "techno’ya evet!!!" $eklinde bağırarak i$tirak etmi$izdir.

nedeni tamamen yapılan haksızlıktır.olay yerine güvenlikler de gelince; hiç adetimiz olmamasına rağmen çıldıran, ıslık atan ve güvenliğin etten duvarı ardında bile küfürler saçan metalci(!)lere kar$ı dans etmi$izdir.pi$man mıyım? hayır.ama yakalasalar kesin döverler beni.

burada yanlı$ olan;
-elektronik müzik dinleyenlere yapılan saygısızlıktır,
-aylar önceden duyurulduğu için, bu sahnenin barı$arock’a kurulacağını bile bile gelen gençlerin anlık gaza gelmeleridir.
-sahnede kim olursa olsun dj’e yapılan saygısızlıktır,mekan basmaktır,ayıptır.

not:içlerinden biri beni itmi$tir,yüzünü hafızama kazıdım yakalarsam mıncırıcam yanaklarından...

sonuç: elektronik sahne tüm terbiyesizliklere rağmen kapanmamı$, sahnedeki dj olay sırasında metal-techno mixiyle gereken ayarı vermi$, güzel bir cumartesi gecesi ya$anmı$tır.

söyleyeceğim $udur ki;

gündüz festival alanında "birarada ya$amı savunalım" diye bağırırken kurduğumuz cümlenin ne ihtiva ettiğini iyice bir anlayalım,ha bilmiyorsak kaldıramayacağımız ta$ın altına elimizi sokmayalım.ya da biraz büyüdükten sonra bu tarz festivallere katılalım.

saygıyla...

ya$asın müziğin evrenselliği!
nick nicki nickince
(bkz: itiraf ediyorum)

basanlardan biri de bendim. ortamı görseniz zaten basılmayacak gibi değildi. pala bıyıklı tipler techno "dinliyor", çadırların dibinde sabaha kadar yüksek sesle bir müzik yayını yapılıyor, ve müziği seven hiç kimse yok. bir anda kalabalık öfkelendi ve techno sahnesine yürüdü. keş bi arkadaşın söylediğini göre bu kişi kuytu bi yerde sigara içerken önünden biri geçmiş, elektrik kablosunu kesmiş, techno böylece susturuldu.

(bkz: great success)
maliyeci
ülkemiz bu gençlerden barış, özgürlük, saygı adına bir şeyler bekliyor ve umutlanıyor.yapımda emeği geçenleri yalarım.
greyfurt
kamp alanina 20 metre uzaktan müzik yayini yapan bir takim organizmalari yerinde bir müdahele ile susturan metalik harekettir. yaptigi zangidi zangidi yayinla daha ilk geceden taktirimizi kazanan dj kisisinin bu sekilde asagilanmasi ve tehlike atlatmasi elbetteki üzücüdür ama bu organizatörlerin ön görüp, önlem almasi gereken bir durumdur.
adinda rock geçen bir festivalde club ortami yaratmaya calismak, hemde bunu insanlarin kamp alaninda yapmak, inanilmasi güc, akil almaz, akilsizca ve daha bir sürü şeydir.
evet verilen tepki biraz ölçüyü aşmış olabilir ama bu tepkiyi hakedenleri suçsuz gören arkadaşlarımızin ellerine bir battaniye verilmeli ve uyumalari icin laila’ya yollanmalidirlar.
muque
hiçbir $ekilde "haklılık" kılıfı giydirilemeyecek hadisedir.

ne olursa olsun, her$eyden $ikayetçi olmanın yöntemleri vardır.ucuz mahalle delikanlılıklarıyla olmaz bu i$ler.

gidersin festival yetkilileriyle görü$ürsün,çok rahatsız olduğun için çadırının yerini deği$tirtirsin falan,filan.

aylar önceden belirtilmi$; "burda böyle bir sahne olacak!"

hem sahne etrafına çadır kurulması zaten ilk gün yasaktı.lakin kampçılar alana sığmayınca orası kampa açıldı...yani yine kampçıların iyiliği için.isteseler oraya çadır da kurdurmazlardı ve bu bağıran,çağıran,saldıran gençler orada kampçı olamazdı.

ana sahneye gram gelmedi ses,ikinci sahneye de...tiyatro sahnesine bile...

hala ve ısrarla;
yanlı$ yapıldı,terbiyesizlik yapıldı.
orası festival alanı ve uykuya bu denli ihtiyacı olan gençlerin evinde kalması sanırım daha sağlıklı idi.

neyse ki,
tarzlarının yanlı$lığı nedeniyle 15 dakika mevzu kesintisi haricinde bir yere varamadılar.ve djlerin tümü sahne aldı...



max
benim olayla hiç bir alakam yok ama iyi yapmış elemanlar.adında rock kelimesi geçen bi organizasyonda techno nun ne işi var arkadaş? bu organizasyonu düzenleyen insanlar rock fest de saçma sapan techno sahnelerinin açılmaması gerektiğini öğrenmişlerdir belki. techno sahnesini techno fest yapar orada açarsın. geçen senelerde de yaşandı bu hep. rock’n coke ’a 50 cent, ceza gibi gruplar çağrıldılar. sırf biraz daha prim yapmak, biraz daha geniş kitleye ulaşmak için yapılan saçmalıklardır bunlar. bunları yapabilirsin tabiki ama o organizasyonun adına rock ibaresi koyma o zaman. başka bişey de...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol