ilker başbuğ

0 /
leyla zina
yasar buyukanit’tan sonra genelkurmay baskasi olmasi %99,96 olan orgeneral. askerden cok ekonomi profesoru havasi var. sevecen, babacan bir insana benziyor.
independence
yakla$ik 1 dakika once genelkurmay ba$kanligi $iltini ve rozetini de teslim alarak 2010 senesine kadar resmen genelkurmay ba$kanligi gorevine ba$lami$tir kendisi.
angelus
aktütün e yapılan saldırı ve bu saldırırın medyadaki etkileri üzerine balıkesir de oldukça sert bir konuşma yapmış olan kişidir. misal ben konuşmayı izledikten sonra kalktım ayağa önümü ilikledim, o derece.
independence
bugun tsk’ya yonelik ve 4 ekim 2008 semdinli aktutun pkk saldirisi ile alakali inanilmaz sert bir uslupla yine inanilmaz sert aciklamalar yapti.

ho$ gelmedi bana.

turk silahli kuvvetlerinin en ba$indaki merciinin bu denli sert bir uslupla topluma hitap etmesi, toplumun her kesiminin bu tavri izleyecegi endi$esi ta$imaksizin yapilan bir aciklamaydi ki uygun du$medi. son derece tehditvari bir uslup takindi ilker ba$bug, "akilli olun yoksa biz akillandiririz" imaji sergiledi, basin ozgurlugunu hice saydi bir nevi.

ulkenin ordusunun en ba$indaki merciinin bu denli sert bir uslupla kameralarin kar$isina cikmasi urkutucuydu, kendi adima ben ho$nut kalmadim bu tavirdan. taraf gazetesinin haberlerine zerre itibar etmedem ve bu gazetenin cok iyi niyetli bir gazete olmadigini her firsatta dile getirmi$ olsam dahi, bir genelkurmay ba$kaninin bu uslupla, bu tavirla aciklama yapmasini mazur gostermezdi o haberler.

insanlari sakin olmaya davet eden bir komutanin bu denli sert ciki$lar yapmasi, sakin olun cagrilarini cok inandirici kilmiyor bu durumda.
benduruyorumsebagitti
taraf’ta yayımlanan belgeleri yalanlamadı ama nasıl diyeyim gözdağı verdi bir nevi. sözkonusu belgelerle ilgili açıklama da yapılır birkaç gün içinde herhalde. dağlıca baskını ile ilgili belgeleri sızdıranlarla ilgili işlem yapıldığı duyurulmu$tu. ihmali olan yoktu tabii ki. bu olayda olacağını da sanmıyorum. sansam bile söylemezdim.

aello
son konuşmasında türk halkı yerine türkiye halkı diyerek türk kürt eşitliğini ön plana çıkarmış, konuşmasının sonunu da laikliğe vermiş, önemini vurgulamış genel kurmay başkanıdır, pek güzel yapmıştır. tsk’nin pkk ile savaşacığını da söylemiştir onu etkisiz hale getirinceye kadar, bu da çok güzel. bu tavırları takdire şayandır ancak konuşmasının pek çok yerinde max weber den alıntılar yapmış olması saçma gelmektedir bana , ama kendisinden beklediğim bir davranıştır bir yerde, diğer türlüsünü zaten fikirlerinin verdiği yön sayesinde yapamaz, yapmaz, bu da ona göre normaldir bir yerde.

bir de obamadan alıntılar yapmıştır bol bol, iyilemiştir onu. bunun sebebini de pek anlamadım. demek istediğim, obamadan hayır gelmeyecek ki onun söylediklerini ülkenin bağımsızlığı ve laikliği tarafına alıntılamış...
telsiz arkadasi
yine haklı itirazını dile getirmiş, yine sert bir açıklama yapma şeklini seçmiştir; kendisine katılıyorum, hem de sonuna kadar, açıklamasını sert yapması kendi takdiridir; olumlu veya olumsuz bir yorum yapılmaması gerektiği kanaatindeyim, ancak kendisinin sorumluluğunda olmayan, aslında gözle görünür bir şekilde kimsenin sorumluluğunda olmayan, genel olarak sanki kendiliğindenmiş gibi meydana gelmekte olan bir şey var ki o da halkın git gide tepkisizleşmesidir. yani, o kadar alışıldık gibi bir hal aldı ki bu tip açıklamalar insanlar için, kanalları değiştirirken iki dakikalığına bile durup da dinlemiyor "ya, genel kurmay başkanı konuşuyor, pek de sert üslubu, ne diyor acaba" demiyor kimse. bundan 15 yıl önce bir genel kurmay başkanı televizyona bu tonda bir açıklama yapsa, "neler oluyor?" derdi heralde herkes. anlam karmaşalarının da beraberinde getirdiği bu tavır, sanıyorum uzun yıllar toplumumuzun asıl refleksini şekillendirecektir; tepkisizlik. bu arada haksızlığa boyun eğmeden, kendisine karşı gizliden gizliye yapılan yıpratma teşebbüslerine tepki veren, bir eşi daha bulunmayan kurumlarımız ocaklarımız da kaderine terk edilecek ne yazık ki.
independence
sinirlendigi zaman kursu yumruklamaktan geri kalmiyor kendisi.

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=3622&bid=1&hid=13582274

biraz daha sakin olmali.
emma the gold one
bir genelkurmay başkanının kendini, kurumunu savunurken ağlayacak raddeye gelmesi utandırıyor beni. bok atanın elinde hiç mi pislik kalmıyor? vallahi de billahi de kalmıyor bu ülkede. üstüne bir de halkın kafasının karışması var. atılan iftira sonucu beş bin kişide ordu nefreti oluşsa kâr sayıyor herifler. tüm antimilitarizmimle söylüyorum bunu: bu adam şimdi kalkıp kafa kesse darbe yapsa geçmez öfkesi. ha ama o daha beter tabi darbe görmemiş nesil bile bunca darbe karşıtı iken adam eldeki ordudan da olmak istemiyor. her ucu boklu değnek.
elma sekeriiii
konu$ması sürecinde sesinin titredigini sık sık farkettik. çok sinirli, alınmı$, ve üzgün bir tavrı vardı.
kendi tebaası altındakiler, yani askerlerin bu derece silkelenmesi; paket paket bir sürü subayın astsubayın tutuklanması; sürekli bir darbe iddiası adamı çileden çıkarmı$ anladıgım kadarıyla; ki sapına kadar da dogru. $u güne kadar sustu, az bile sabretti.
çünkü bir darbe iddiası varsa ortalıkta, paket paket insanlar emniyete götürülüyorsa, toprak altından lav silahları çıkarılıyorsa çıkar evet ya da hayır dersin; ki dedgim gibi o bu güne kadar sustu. sürekli iktidar muhalefet konu$tu durdu.

benim fikriyatıma göre bu kadar iddiaların süregelmesi, tdk’nın sarsalanması akp’nin gizli icraatıdır. orduya güvenin sarsılması; onların kürt açılımında kaybettikleri oyu yeniden kazanmalarını saglayabilir sonucta. amma da kurgucusun, derseniz hayır degilim. bu adamların arkası feci $ekilde güçlü çünkü.
bir darbenin planı 1 gün 1 yılda yapılmaz,uzun süreli bir hazırlık gerektirir. onca sene akp’nin iktidarında olan biz, hiç bir $ekilde darbe iddiası duymadık da, neden $imdi????
hiç bir $ey tesadüf degil.
independence
kendisini hem severim hem de takdir ederim. bu kendisine olan sempatim sebebi ile degil, turk silahli kuvvetlerine kar$i olan hem sempatimden hem de guvenimden kaynaklanmaktadir. sirf genelkurmay ba$kani oldugu icin neredeyse kenan evren’i dahi sevecektim bir zamanlar, o derece sempatim var turk silahli kuvvetlerine ki antimilitarist bir insanim ustelik.

ilker ba$bug’a kar$i olan sempatim de ba$inda bulundugu kurum sebebiyledir. ancak eger sen bir ulkenin en guclu ve en guvenilir kurumunun ba$indaysan, o zaman masalari yumruklamak, sinirlenmek ve sinirlendigini herkese belli etmek luksune sahip degilsin. bak ben bu lukse sahibim ama sen degilsin, zira sen ulkenin en ta$akli kurumunun ba$indaki ki$isin. ulke idarecilerinin boyle insani hislerini di$a vurmak gibi luksleri olmamali zira toplumlar bu insanlarin dudaklarindan cikacak bir kelimeyle hic ali$ilmadik $eyler dahi yapabilirler. ilker ba$bug son aciklamasinda masalari yumruklarken o sinirle agzindan "bizi kizdirirlarsa onlarin gazetelerini ba$larina yikariz" cumlesi cikmi$ olsa, ayni gun(bak ertesi sabah bile degil, ayni gun) taraf gazetesinin pek cok cali$ani faili mechullere gidebilir, taraf gazetesinin binasi en iyimser tahminle kundaklanabilirdi.

turk insani duygusaldir ve guvendigi bir kurumun ba$indaki insan bir $ey soylerse bunu neredeyse emir telakki edip dakika du$unmeksizin o ki$inin agzindan cikanlari harfiyen yerine getirmeye cali$ir. tarihimizde bunun cok ornegi vardir, corum’da meydana gelen olaylar gibi, sivas’da meydana gelen olaylar gibi.

ozetle, ulke yoneticilerinin bilincsizce ve insani hislerine yenilerek neredeyse provakator olma luksleri yoktur, olmamalidir.
independence
sivil bir turk gemisine israil askerlerinin operasyon duzenlemesi konusunda halen bir $ey soylememi$tir kendisi, hakli olarak merak ediyoruz tepkisini. tepki gostersin lutfen, haydi ilker.
independence
her gece dogudan gelecek olasi haberleri bekledigi icin uyku uyuyamadigini belirtmi$ kendisi.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/basbug-geceleri-uyuyamiyorum/520055

aslinda uc duble raki cekse dunya ona guzel olur ama dinleyen kim tabi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol